Αρχική Σελίδα \ Παθήσεις \ Επανορθωτική - Κοσμητική Δερματολογία \ Ρυτίδες
 • Ρυτίδες

  Το Microdermabration είναι ωφέλιμο σε διάφορες δερματικές καταστάσεις και γενικά θεωρείται ως ένα προοδευτικό θεραπευτικό πρόγραμμα όπου ο/η ασθενής κάνει 2 έως 6 συνεδρίες.

  MH ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΑ LASER

  Πρόκειται για μια εξελιγμένη Ιατρική εφαρμογή ανανέωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας του προσώπου, με την χρήση της πλέον εξελιγμένης LASER τεχνολογίας Nd-Yag σε συνδυασμό με το τελευταίου τύπου Fractional LASER. 

  ΒΟΤΟΥΛΟΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ (BOTOX - DYSPORT)

  Η Βοτουλονική τοξίνη (BOTOX ή DYSPORT) είναι ακίνδυνη για τον οργανισμό, με 25ετή εφαρμογή στον ευαίσθητο τομέα της Οφθαλμιατρικής – Νευρολογίας και με 12ετή παρουσία στην Κοσμητική Ιατρική , σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Σε πολλές χώρες , συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α , χρησιμοποιείται ευρέως στην Κοσμητική Ιατρική για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

  Κατά τη διαδικασία εφαρμογής, το κατάλληλο σκεύασμα εγχύεται  στο δέρμα και όλη η εφαρμογή διαρκεί περίπου 15 λεπτά , χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας.

  Τα αποτελέσματα της εφαρμογής γίνονται ορατά από την 5η ημέρα.

  Πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την εφαρμογή (π.χ. ερύθημα, εκχύμωση) υποχωρούν συνήθως μετά από 2-3 ημέρες

  Τα αποτέλεσμα της Βοτουλονικής τοξίνης διαρκούν συνήθως 4 με 6 μήνες. Εξαρτάται πάντα από  την περιοχή και την ποσότητα , καθώς και την τεχνική, που χρησιμοποιήθηκε για την έγχυση.


  ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ


  1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ:

  - Εάν στην περιοχή, όπου πρόκειται να γίνει η εμφύτευση, οι πόροι είναι διασταλμένοι, εφαρμόστε ένα στυπτικό προϊόν (λοσιόν, μάσκα προσώπου και ένα σκεύασμα βασισμένο στη βιταμίνη Α και ΑΗΑ).


  - Δεν θα πρέπει να πάρετε ασπιρίνη ή σκευάσματα που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος, μέσα στο διάστημα τριών ημερών πριν την επέμβαση.


  - Δεν θα πρέπει να πάρετε αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μέσα στο διάστημα των τριών ημερών πριν την επέμβαση


  - Δεν θα πρέπει να καταναλώσετε αλκοόλ πριν την επέμβαση.


  - Στην περίπτωση που πρόκειται να γίνει εμφύτευση στην περιστοματική περιοχή και είναι γνωστό από το ιατρικό ιστορικό ότι υπάρχει «εγκατεστημένος» έρπης, θα πρέπει να χορηγηθεί προληπτικά, αντιική αγωγή. Ο λόγος είναι ότι ο τραυματισμός του δέρματος από τη βελόνα μπορεί να αφυπνίσει τον έρπητα.


  2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ

  Μετά την εμφύτευση με Υαλουρονικό Οξύ θα πρέπει να αποφεύγετε:
  - Την έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία για τις πρώτες ημέρες.
  - Την κατανάλωση αλκοόλ για την πρώτη ημέρα.
  - Την υπερβολική ζέστη ( σάουνα, solarium, κλπ.) για μερικές ημέρες.
  - Τις έντονες εκφράσεις / συσπάσεις του προσώπου (π.χ. μάσηση σκληρών τροφών), για την πρώτη μέρα.

  - Τα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέως είναι ένα διάφανο, βιοαπορροφήσιμο gel, βασισμένο σε σταυροσυνδεδεμένο υαλουρονικό οξύ, μη ζωικής προέλευσης.
  - Εμφυτεύεται στο δέρμα με σκοπό τη διόρθωση ρυτίδων και γραμμών προσώπου, την αύξηση του όγκου των χειλιών, τον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου, καθώς και τη διόρθωση εντυπωμάτων και ουλών της ακμής.
  - Πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να ακολουθήσουν την εμφύτευση (π.χ. ερύθημα, οίδημα, πόνος, φαγούρα, κλπ.), υποχωρούν συνήθως μετά από μερικές ημέρες, ενώ λαμβάνει πάντα γνώση και τις παρακολουθεί ο θεράπων ιατρός.


  Οι συστάσεις – οδηγίες αυτές, ισχύουν για όλα τα ενέσιμα εμφυτέυματα και σκοπό έχουν την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.